Munkamöllan Logi

Foto: Henrik Karlsson

Grodpaketet

Grodpaketet - en lite annorlunda "nära-naturen" upplevelse för alla sinnen och åldrar.


Den genuina lilla Österlenbyn Skåne Tranås erbjuder inte bara trevligt och komfortabelt boende på Munkamöllan Logi. Här finns natursköna och historiskt intressanta miljöer, men har även i sin omedelbara närhet ett helt unikt djurliv som inte återfinns någon annanstans i landet. Här finns lokaler för att uppleva våra mest sällsynta grodarter såsom t.ex. Lövgrodan och den Grönfläckiga paddan. Att kvällstid uppleva fantastiska grodkonserter, att höra Näktergalen vid solnedgången och att njuta stillheten när mörkret sakta faller är en helt egen dimension av naturupplevelse.


Vi har samlat information om groddjuren med kartor och tips på var man kan höra och förhoppningsvis se dem i vårt Grodpaket. Här finns även en tabell över lektider för de olika arterna, skådningslista, häfte för barn med mera.


Bra att ha med: Gummistövlar, ficklampa, något att sitta på.

Du bokar Grodpaketet som tillvalsprodukt online eller på plats hos oss.

Österlen


Hör lövgrodornas konsert på våren, spana rovfåglar i Fyledalen, bada vid kritvita stränder, besök Österlens många caféer, fynda på loppisar, njut lokalproducerade delikatesser, hör hjortarna bröla på hösten,  missa inte Ales stenar eller Glimmingehus, flanera i kustbyarna, cykla sydkustleden, vandra på Brösarps backar, åk med ångtåget, cykla dressin, botanisera bland Österlens trädgårdar och plantskolor, gå en kurs, besök konstnärer i deras ateljéer,  tillbringa en dag eller två på Tosselilla, shoppa, testa mountainbike-banorna, kör go-cart, missa inte Österlenchoklad med öppen fabrik i Skåne Tranås, åk på slottsrunda och besök Kronovall, Christinehofs slott med flera, följ med på matvandring eller fårsafari i vår grannby Onslunda. När ni är där, missa inte Borstmuseet och Borstakungen.

För att bara nämna något av allt du kan se och göra i och runt Skåne Tranås...